Maak uw eigen boek waar

Waarom wachten?

De aanpak van Calbona slaat aan! Vele honderden schrijvers maakten bij ons hun droom waar, Sinds de start hebben wij voor bijna 900 mensen hun boek mogen publiceren.

Neem gerust contact met ons op om uw wensen kenbaar te maken. Op basis van de tekst en eventueel illustraties maken wij een inschatting van de tijd die nodig is voor tekstcontrole,  opmaak, productie en publicatie van het boek en de kosten die daarmee gepaard gaan.

Als u akkoord bent, ontvangt u een uitgeefovereenkomst waarin alle afspraken zijn vastgelegd. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Daarna gaan we aan de slag met uw boek. Van alle fasen van de voorbereidingswerkzaamheden ontvangt u een proef ter controle. Ook laten we altijd een proefboek maken, voordat de drukker aan de eerste oplage begint.

De minimale afname is 25 exemplaren. (Naarmate de oplage stijgt, daalt de kostprijs per stuk…) Nabestellen is te allen tijde mogelijk.

Uw boek is verschenen. Wat nu?

Alle boeken met een ISBN zijn verkrijgbaar bij de boekhandel. Online verkoop via bijvoorbeeld Bol.com is een waardevolle aanvulling op de traditionele boekwinkel. Daarnaast is het belangrijk om als auteur via bijvoorbeeld de sociale media hard aan de weg te timmeren om het boek aan de man te brengen. Contact met de lezer is leuk en inspirerend; bovendien brengt de directe verkoop het meeste geld in het laadje (de marge kan oplopen tot 50 procent van de verkoopprijs!).

Eenmaal per jaar ontvangt u, als auteur, opgave van de verkoopaantallen. Voor de boeken die u via de boekhandel verkoopt ontvangt u 10 procent van de verkoopprijs.

Daarnaast kunnen wij uw boek verkopen via Boekenroute en 1Boek.nl. De provisie per verkocht boek stijgt dan naar 20 procent.

O ja, van elk nieuw boek gaat 1 exemplaar naar de Koninklijke Bibliotheek, voor het nageslacht. Dat regelen wij voor u.