Maak uw eigen boek waar

Gelukkig is er hoop

Dus waarom nog langer wachten? Bel of mail Calbona!

Uitgeverij Calbona heeft een andere aanpak. Veel boeken die anders nooit het levenslicht zouden hebben gezien, staan nu in uw boekenkast en in de boekenkasten van andere mensen.Sinds de 12 jaar dat Uitgeverij Calbona bestaat, benaderden mij meer dan 900 mensen. Op een enkeling na (daar ontkom je niet aan) tevreden mensen. Een telefoontje vooraf om het ijs te breken is voor ons beiden een goede start. Zend mij dan uw manuscript toe, liefst digitaal. Globaal lees ik dan uw werk om een eerste indruk te krijgen. Daarbij let ik op taalfouten en eventuele kromme zinsbouw. Ik kan dan een inschatting maken hoeveel tijd het mij kost om het leesbaarder te maken. Na de redactie, maak ik in overleg met u een mooie cover (omslag) die bij het boek past. Dan koppel ik er een ISBN (Internationaal Standaard Boeknummer) aan, tenminste als u dat wilt. Vervolgens laat ik een proefdruk maken en zend ik u die toe. Bekijk uw nieuwe boek op uw gemak! Bent u er niet tevreden over, wijzigingen we datgene waar u ontevreden over bent. Pas als het is zoals u wenst, is het gereed voor productie. U moet wel minimaal 25 exemplaren tegen inkoopprijs afnemen. Hogere aantallen bepaalt u zelf.

Gang van zaken

De boeken met een ISB-nummer worden geplaatst bij de Titelbank, zodat elke boekhandel, inclusief BOL.com het boek in haar digitale etalage kan zetten en dan maar hopen dat het boek opvalt door de titel, de cover, de intrigerende synopsis, de pakkende steekwoorden en de eventuele recensies en/of aanprijzingen. Van de verkochte boeken krijgt de auteur eenmaal per jaar een overzicht van alle verkochte boeken. Van de van u verkochte boeken via CB (v.m. Centraal Boekhuis) ontvangt u 10% van de verkoopprijs.

Dan is er nog een andere mogelijkheid en dat is het plaatsen van het boek op de twee sites die boeken verkopen aan particulieren zonder tussenkomst van de handel. Dat zijn:  Boekenroute en 1BoekWanneer Calbona via een van deze twee sites uw boek verkoopt, krijgt u als auteur 20% provisie uitbetaald.

Verder kunt u zelf uw boeken verkopen, zoveel als u maar wilt, aan vrienden, kennissen, collega’s… Ja, zelfs via bevriende winkeliers met wie u zelf afspraken maakt betreffende kortingen etc.. De boeken die u zelf verkoopt, kunnen alleen bij Calbona worden besteld. U betaalt die tegen de vooraf afgesproken inkoopprijs en verkoopt ze tegen de vooraf vastgestelde verkoopprijs. De winst is geheel voor u, de auteur (en misschien een deel voor de Belastingdienst).

O ja, van elk nieuw boek gaat één exemplaar naar de Koninklijke Bibliotheek, voor het nageslacht. Dat regelen wij voor u.