Maak uw eigen boek waar

Waarom nog langer wachten?

 

Uitgeverij Calbona heeft een andere aanpak. Veel boeken die anders nooit het levenslicht zouden hebben gezien, staan nu in vele boekenkasten of worden (nog steeds) met veel plezier gelezen.

Sinds ons bestaan zijn wij door meer dan 900 mensen benaderd en voor de meeste van hen hebben wij naar tevredenheid een boek geproduceerd. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen, maar wij zullen u oprecht, ondersteund door onze jarenlange ervaring, adviseren.

Neem gerust contact met ons op om uw wens kenbaar te maken. Een telefoontje vooraf om het ijs te breken is voor ons beiden een goede start.

Besluit u ons uw werk toe te vertrouwen, dan zal Wijnand uw manuscript lezen om een eerste indruk te krijgen. Hij zal daarbij ook direct letten op taalfouten en zinsbouw. Hij maakt een inschatting van de tijd die hij nodig zal hebben voor het corrigeren, opmaken, produceren en uitgeven van een gedrukt boek en de kosten die daarmee gepaard gaan.

Wij maken daarnaast, indien gewenst en in volledig overleg met u, een sprekende cover (omslag) die bij uw boek past en koppelen een ISBN (Internationaal Standaard Boeknummer) aan het boek.

Wij laten altijd eerst een proefdruk maken zodat u op uw gemak bekend kunt raken met uw meesterwerk. Wenst u nog wijzigingen, dan zijn die nu nog mogelijk.

Pas als het boek precies is zoals u wenst gaan wij het in productie nemen.

De minimale afname is 25 exemplaren. Hogere aantallen zijn uiteraard altijd mogelijk, dat bepaalt u zelf.

 

Uw boek heeft het levenslicht gezien. Wat nu?

Alle boeken met een ISB-nummer worden geplaatst bij de Titelbank, zodat iedere boekhandel, inclusief online-boekwinkels zoals BOL.com, deze in hun digitale etalage kan zetten. Nu kunnen geïnteresseerden uw boek vinden en kopen!

Eenmaal per jaar ontvangt u, als auteur, een overzicht van alle verkochte boeken. Voor de boeken die u via het Centraal Boekhuis (CB) verkoopt ontvangt u 10 tot 15% van de verkoopprijs (afhankelijk van de hoeveelheid: hoe meer verkoop, des te meer provisie).

Daarnaast kunnen wij uw boek verkopen via Boekenroute en 1Boek. Deze sites verkopen aan particulieren, zonder tussenkomst van de handel, waardoor uw provisie als auteur voor ieder verkocht boek hoger is nl. 20%.

Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om zelf uw boeken te verkopen aan vrienden, kennissen, collega’s, bevriende winkeliers o.d. De boeken die u zelf verkoopt, kunnen alleen via Calbona worden besteld. U betaalt deze tegen de vooraf afgesproken inkoopprijs en verkoopt ze tegen de vooraf vastgestelde verkoopprijs. De winst is geheel voor u, de auteur (en misschien een deel voor de Belastingdienst).

O ja, van elk nieuw boek gaat 1 exemplaar naar de Koninklijke Bibliotheek, voor het nageslacht. Dat regelen wij voor u.