Boekwinkel

Bent u benieuwd naar het boekenaanbod ? Door op bestellen te klikken opent u een nieuwe venster waar u meteen kan bestellen.

voorplat

Sexy Suzanne  door Alex Bergmans

De Oer Rotterdamse Ben Soleman is een verstokte vrijgezel die het hebben van een vaste relatie maar een hoop gedoe vindt. Nee, af en toe een vriendinnetje om de leuke dingen die het leven biedt mee samen te doen, dat is het wel. Geld is geen probleem, want dankzij een mazzeltje is hij onafhankelijk geworden en zo wil hij het ook graag houden… Maar ja… het leven heeft soms heel andere plannen met de mensheid… Op een dag loopt hij bijna in de armen van zijn fortuin in de persoon van Suzanne. Ze is werkelijk het mooiste schepsel dat hij ooit mocht aanschouwen. Maar wat vindt Suzanne? Is Ben voor haar ook het mooiste wat er in haar tot dan toe onstuimige leven is gepasseerd?

Een vlot en onderhoudend geschreven liefdesroman die hoop biedt aan alle verstokte vrijgezellen.

ISBN: 9789492228628                    Prijs € 15,00

BESTELLEN

De bruidstijd van rotterdamse Annie de Boogh

De Bruidstijd van de Rotterdamse Annie de Boogh

Herman Robbers (Rotterdam, 4-9-‘68  – Amsterdam, 15-9-‘37) was een Nederlands romanschrijver, dichter en tijdschriftredacteur. Hij schreef in de schoolkrant van het Rotterdamse Gymnasium Erasmianum. In 1895 werd zijn eerste verhalenbundel uitgebracht door zijn vader, die eerst importeur van boeken, daarna uitgever was. Herman Robbers werkte tot 1905 in het boekenvak. In dat jaar was hij een van de oprichters van de Vereeniging van Letterkundigen. In hetzelfde jaar nam hij de redactie op zich van Elseviers Geïllustreerd Maandschrift, een functie die hij tot zijn dood bekleedde en waarin hij een stimulans en toeverlaat bleek voor tal van beginnende letterkundigen.

Na Robbers’ debuutbundel, die onder het pseudoniem ‘Phocius’ was verschenen, volgde een reeks romans die worden ingedeeld bij het realisme. Zijn werk draagt geen boodschap uit, maar ademt de opvatting dat verschillen in opleiding, inkomen en aanzien ondergeschikt zijn aan algemeen menselijke overeenkomsten en individuele verschillen in karakter.

De bruidstijd van Annie de Boogh 1901) is het verhaal van een meisje dat tijdens haar verloving ontdekt dat ze verliefd is op de broer van haar aanstaande; het boek werd een groot succes.

Als liefhebber van mooi, bloemig en vaak uitgebreid taalgebruik, heb ik gesmuld van dit verhaal. Het deed me ook verlangen naar een tijd die ik nooit gekend heb, beter dan de tijd waarin we nu leven, waarin we elke stap, elke handeling van elkaar bijna al weten voor deze is uitgevoerd.

Wijnand van de Meeberg

ISBN: 9789492228840                    Prijs € 18,95

BESTELLEN

 Voorplat

 De Rode Pionier

De Federatie Rotterdam van de Sociaal Democratische Arbeiders Partij 1894–1946 heeft zich sterk gemaakt voor een sociaal sterke stad en een democratisch gemeentebestuur.

Tot 1894 zijn de arbeiders aan de genade van werkgevers en liberale gemeentebestuurders overgeleverd. Na het algemeen kiesrecht in 1917 neemt de invloed van de partij sterk toe, sociaaldemocraten worden wethouder en krijgen daarmee een belangrijke stem in het dagelijks bestuur van de gemeente. De leidende sociaaldemocraten zijn bestuurder van een vakbond. In en met de vakbonden werken zij aan verbetering van de arbeidsomstandigheden.

In ‘De rode pionier’ worden de ‘oude beweging’ en de eerste jaren van de SDAP tot 1917 beschreven. Onder leiding van Hendrik Spiekman krijgt een klein groepje sociaaldemocratische arbeiders, vrijdenkers, onderwijzers en journalisten voet aan de grond bij de stads- en havenarbeiders, en zij dragen zo bij aan hun organisatie en verheffing.

ISBN: 9789492228505                    Prijs € 35,00

Dit boek is alleen te bestellen via info@calbona.nl (Gratis verzending binnen Nederland)

voorplat

Beminnen en Bemind worden

Door een ongeluk moet Cornelis Roodega noodgedwongen het zeemansleven opgeven. Een goedgebouwde kerel die ondanks een klein ongemak het goed doet bij de vrouwen. Hij woont nog thuis bij zijn moeder en geestelijk gehandicapte zus, leeft zijn leven en geniet van elke dag. Dat de moordenaar van zijn vader nog vrij rondloopt, kan hij moeilijk accepteren. Hij vindt werk en weet de dames op dat bedrijf snel voor zich te winnen. Zijn bazin probeert hem te verleiden en haar jonge secretaresse, Marijke, wordt zelfs verliefd op hem. Het leeftijdsverschil wordt uiteindelijk het breekpunt, maar haar helemaal uit zijn hart bannen, lukt niet. Als hij de vrouw van zijn leven tegenkomt, lijkt het goed te komen maar deze relatie houdt geen stand. Het overlijden van zijn moeder en de zorg voor zijn zus maken het hem niet gemakkelijk. Hoewel Marijke nu verloofd is, weet ze hem opnieuw in te pakken. Dan lijkt de moordenaar van zijn vader opeens heel dichtbij. Een onverwachte erfenis verandert veel en Marijke moet hem door omstandigheden loslaten. Een verhaal dat de werkelijkheid dicht benadert. Waar jaloezie veel kapotmaakt, geluk en verdriet vaak hand in hand gaan, maar waar ook warme genegenheid en liefde zeker niet in ontbreken.
Arie Jongkind (1939) is al jarenlang een veel gelezen schrijver van Familieromans, zijn oeuvre beslaat inmiddels het illustere getal van negentien titels. Veel van zijn trouwe fans zullen heel erg blij zijn met deze nieuwe titel en het zal niemand verwonderen als er niet telkens nieuwe lezers tot zijn volgelingen zullen gaan behoren. Opnieuw een aantal uren plezierig verdwalen in de tijden van weleer waarin de echte romantiek nog gewoon was.

BESTELLEN

voorplat

Het portret van Dorien Gray

Dorian Gray is een knappe, naïeve jongeman die in Engeland woont. Een vriend van hem, Basil Hallward, is schilder en maakt een perfect portret van hem. Het is zo perfect dat hij het niet wil tentoonstellen (het zou te veel van hemzelf weggeven), en hij geeft het aan Dorian. Dorian wenst dat hij altijd zo knap zou blijven, en dat het schilderij in zijn plaats ouder zou worden. Dorian wordt verliefd op een actrice, Sibyl Vane, en gaat naar een aantal van haar toneeluitvoeringen. Hij vraagt haar ten huwelijk maar nadat ze door haar drukkende liefde voor hem een avond slecht geacteerd heeft, wijst hij haar af… The Picture of Dorian Gray is de enige gepubliceerde roman van Oscar Wilde, en voor het eerst uitgebracht in Engeland in 1890. Het boek verscheen in 1893 als Het portret van Dorian Gray in een Nederlandse ver-taling van Elisabeth Couperus-Baud. Haar echtgenoot Louis Couperus had het boek rechtstreeks van Oscar Wilde ontvangen, en zij was er diep van onder de in-druk. Bron: Wikipedia
ISBN: 978-94-91872-42-6                    Prijs € 17,50
 voorplat

Noorse Mythen uit de Edda

De Noord-Europese mythologie is, zeker in West-Europa, een van de bekendere, samen met o.a. de Griekse, Romeinse, Egyptische en de Germaanse mythologie. Van deze laatste mythologie maakt de Noordse deel uit; ze kent grotendeels dezelfde goden en helden. Maar zij wordt toonaangevend beschouwd als voorbeeldfunctie voor het geheel der oudere mythologieën van het noordelijke deel van Europa. De invloed van deze mythologie is in de Lage Landen nog merkbaar, omdat zij haar oorsprong niet ver van deze landen vindt en er ook in omgang was als Nederlandse mythologie. De Noordse mythologie koppelen we aan de Noormannen of Vikingen, toenmalige bewoners van de Scandinavische landen, maar de mythen en sagen bestonden al lang voor hen en waren deels afkomstig uit omliggende landen zoals IJsland en het huidige Duitsland. Bron: Wikipedia Het naar deze tijd aangepaste boek bevat tientallen prachtige illustraties die ten tijde van de eerste uitgave, ruim tachtig jaar geleden, vervaardigd zijn.
 
ISBN: 978-94-91872-20-4                    € 22,50
 
 voorplat

Dorpsschandaal

 Windekerk is een dorpje met een zeer gelovige gemeenschap. Maar niet iedereen kan zich vinden in die strenge protestantse leer. Zo heeft Martie de Krijger, de jonge knappe dochter van de koster, het juiste pad verlaten om haar eigen weg te gaan. Dat geldt ook voor Tim, de jonge domineeszoon die van huis wegloopt. Beide afvalligen, zoals ze genoemd worden, komen bij toeval bij dezelfde oudere man terecht. Deze gaat voor hen beiden heel veel betekenen. Het is een integer mens, die door zijn beroep en zijn relatie met het nabij gelegen klooster, veracht en verguisd wordt. Ondanks het leeftijdsverschil ontstaat er tussen Martie en Tim een hechte band. Maar Tim heeft nog andere prioriteiten die tot een breuk leiden. Gedurende langere tijd scheiden hun wegen zich en leven ze ieder hun eigen leven. Tim ontdekt de wereld en Martie vindt weer een nieuwe liefde. In Windekerk lijkt alles te gaan zoals het in een zwaar christelijke gemeente hoort te gaan, totdat er een gerucht de ronde doet waardoor de gemoederen hoog oplopen. Door toedoen van die ouwe kerel gaat er iets gebeuren, wat in hun gemeente absoluut niet toelaatbaar is. Toch moeten ze machteloos toezien, dat een voor hen verachtelijke roomse instelling het leven ziet, waar nonnen het voor het zeggen hebben. Maar als die oude man sterft, brengt dat heel wat veranderingen te weeg. Een boeiend verhaal, waarin geloof, ontrouw en liefde een grote rol spelen.
Arie Jongkind (1939) is al jarenlang een veel gelezen schrijver van Familieromans, zijn oeuvre beslaat inmiddels het illustere getal van twintig titels. Veel van zijn trouwe fans zullen heel erg blij zijn met deze nieuwe titel en het zal niemand verwonderen als er niet telkens nieuwe lezers tot zijn volgelingen zullen gaan behoren. Opnieuw een aantal uren plezierig verdwalen in de tijden van weleer waarin de echte romantiek nog gewoon was.
ISBN: 978-94-92228-51-2                    Prijs: € 18,75
BESTELLEN
 voorplat-2

Oscar Wilde Omnibus

In deze omnibus vindt u drie prachtige verhalen van Oscar Wilde, de beroemde 19e-eeuwse (toneel)schrijver, dichter, estheet, redacteur van tijdschriften en recensent voor de Pall Mall Gazette. Oscar is altijd een idealist ge-weest, een wereldverbeteraar, iemand die immer streefde naar perfectie. Volmaakt zijn ze zeker zijn boeken. In De Gelukkige Prins en andere verhalen laat hij zien hoe hij begaan is met de mens die lijdt door ziekte of armoede. Op subtiele wijze hekelt hij de domheid der rijken en zet aan tot gelijkheid voor ieder mens. Hij waarschuwt de lezer voor ondeugden als ego-isme, verwaandheid en valse vriendschap. Dat alles plaatst hij in decors waarin de schoonheid van de natuur uitgebreid wordt belicht. De natuur, een van zijn grootste passies. Met ongekende woordenpracht schildert hij de beelden die zullen opdoemen in de hoofden van de lezer. In Het Spook van Canterbury kan de lezer ontspannen kennis maken met zijn bijzondere humor. Een verhaal om heerlijk onderuit gezakt van te genieten. Dit verhaal is vooral zo bijzonder, omdat deze keer voor de afwisseling het spook tot waanzin wordt gedreven. Profundis is een lange brief die hij tijdens zijn gevangenschap schreef. Hij beschrijft zijn lijden en verlangen naar vrijheid. Het allerbelangrijkste is echter de gedaanteverwisseling van een terneergeslagen verbitterd mens naar een mens die zijn vijanden vergeeft en een nieuw leven wil beginnen na zijn vrijlating. Helaas is door de gevangenschap zijn gezondheid sterk achteruit gegaan en had hij voor goed afgedaan bij de mensen die hem ooit bewonderden. In armoede stierf hij 2 jaar later in ballingschap in Frankrijk. 
ISBN: 978-94-92228-38-3                    Prijs: € 20,00
 voorplat

Voorbestemd

 Nol van Zoolen, een goed uitziende jonge vent, woont al heel zijn leven aan de Krommedijk langs de Winde. Jarenlang was dat watertje zijn broodwinning. Een gemeentebesluit maakte daar een einde aan. Door zijn knappe uiterlijk was hij nogal gezien bij de vrouwen. Hij werd gevraagd als fotomodel te gaan werken. Een ongeval waar hij ernstig letsel aan overhield, gooide roet in het eten. Zijn eerste liefde kwam terug in zijn leven, maar het ging weer fout. Ze vertrok om ergens anders haar heil te zoeken. Nol vond weer werk en ontmoette bij toeval zijn jeugdvriendinnetje. Het klikte meteen en samen wilden ze een nieuwe toekomst opbouwen. Helaas mocht dat niet zo zijn. Een meeslepend verhaal dat uit het leven gegrepen lijkt te zijn, waar pijn en verdriet afgewisseld worden door liefde en geluk.
Arie Jongkind (1939) is al jarenlang een veel gelezen schrijver van Familieromans, zijn oeuvre beslaat inmiddels het illustere getal van twintig titels. Veel van zijn trouwe fans zullen heel erg blij zijn met deze nieuwe titel en het zal niemand verwonderen als er niet telkens nieuwe lezers tot zijn volgelingen zullen gaan behoren. Opnieuw een aantal uren plezierig verdwalen in de tijden van weleer waarin de echte romantiek nog gewoon was.
ISBN: 978-94-92228-74-1                    Prijs: € 18,75
BESTELLEN
Voorplat

DE VURIGE OVEN

Een verhaal uit de tijd van de Dragonnades in Nederland

In dit boek vertelt de auteur van de vervolgingen waaraan de Afgescheidenen in Bunschoten en Loosdrecht gedurende de eerste jaren na 1834 blootstonden. Er is geen enkele sprake van fantasie. De situatie is zoals ze beschreven wordt: vaak dramatisch en mensonterend.Zijn bronnen waren legio en kunnen gekenmerkt worden als: Waarheidsgetrouw. De tijd van de Dragonnades en de terreur, die de overheid toepaste door inkwartiering van de zogenaamde Dragonders, kunnen we zien als een zeer zwarte bladzijde in onze geschiedenis.Ondanks de onverdraagzaamheid in onze huidige tijd, ten aanzien van andere uitingen van geloofsbelijding, kunnen we ons de terreur van die midden-negentiende-eeuwse tijd nauwelijks voorstellen; zeker daar het in zekere zin geloofsgenoten betrof.

Dit boek is alleen te bestellen via Boekenroute (U wordt automatisch omgeleid)

ISBN: 978-94-92228-98-7                    Prijs: € 15,00

BESTELLEN

voorplat

DE WITTE OLIFANT

En andere sprookjes

De Tijger die tegen de muur van het huis was aan gekropen, hoorde ieder woord dat ze zei. Dit constante druppelen dat haar banger maakte dan een tijger of een olifant of een leeuw. Dat moest wel iets verschrikkelijks zijn dacht de Tijger. Wat zou dat constante druppelen zijn?’ En toen hoorde hij haar dingen door het huis slepen en de Tijger zei: ‘Lieve help, wat een verschrikkelijk geluid. Zeker weten, dat geluid moet het constante druppelen zijn.’ Net op dat moment ging de pottenbakker door de straat. Het was een koude avond. Zijn ezel was afgedwaald en de arme man was zo in de war, dat hij zijn ezel niet kon vinden. Plotseling was er een bliksemschicht en zag de man het grote beest bij de muur van de hut van de oude vrouw. De pottenbakker zag de Tijger die daar lag voor zijn ezel aan en rende naar het beest toe. Hij pakte de Tijger bij zijn oor . Hij sloeg hem en schold op hem. ‘Jij ellendige oude ezel, jij ging er vandoor en liet mij alleen achter in deze angstaanjagende storm. Sta op en breng me naar huis of in breek ieder bot in jouw luie oude lichaam. Hij schopte het arme beest en stompte het.

Verder genieten van deze sprookjes?

ISBN: 978-94-92575-12-8                    Prijs: € 19,95

BESTELLEN