Verantwoording

Alle rechten betreffende de handelsnaam Calbona liggen bij:

Wijnand C. van de Meeberg
Zernikeplaats 812
3068 JB Rotterdam

Niets mag uit deze site gebruikt  of gekopieerd worden zonder toestemming van de eigenaar.

Wijnand van de Meeberg heeft gedurende ruim 50 jaar werken heel veel expertise opgedaan in de meest uiteenlopende branches. Hij is altijd zeer leergierig geweest en in iedere branche heeft hij alle mogelijkheden uitgediept en beproefd. Na een mensenleven van hard werken voor anderen, kon hij eindelijk zijn droom verwezenlijken: Samen met zijn vrouw maakte hij een daverend succes van een nagenoeg verlopen kaas -en vleeswarenwinkel.

Geluk mag in dit leven nooit te lang duren en om gezondheidsredenen moest de winkel worden verkocht. Wijnands gedachten waren toen: Als ik van mijn werk mijn werk niet mag maken, maak ik van mijn hobby mijn werk. Daar hij van kindsbeen af een passie voor schrijven bezat, besloot hij daar iets mee te gaan doen. Hij besloot mensen met een identieke hartstocht voor schrijven te gaan begeleiden.

Dat is wat uit de hand gelopen!!!

Er bleek behoefte aan het laten maken van boeken. Maar daar was Wijnand niet mee bekend. Bij toeval (???) liep hij tegen het fenomeen Printing-on-Demand (POD) op. Er konden boeken gemaakt worden in kleine oplagen. Er werden drukkerijen gezocht die op kleine schaal wilden en konden werken. Twee drukkerijen verzorgen inmiddels het POD-proces voor Calbona. Ook een offsetdrukkerij heeft geregeld werk van Calbona voor de oplagen boven de 300 stuks.

De klantenkring heeft zich inmiddels uitgebreid tot een dikke negenhonderd mensen en/of bedrijven. Schrijvers die de mensheid iets te vertellen hebben. Soms zeer bescheiden, tevreden met een aantal boeken, soms groter en de boer op. Het aantal door Calbona geproduceerde titels loopt op tot ver boven de 1.100. Daarvan zijn een groot aantal te vinden op Boekenroute en 1Boek en Bol en via de reguliere boekhandel.

Tevreden klanten blijven allemaal en vaak is er nog heel lang contact, terwijl hun boek al lang klaar is. Is dat een levensinvulling of is dat een levensinvulling?

Waar komt de naam Calbona vandaan?

Het is een herinnering aan een paar maanden werken op het zonnige eiland Mallorca in het lieflijke plaatsje Cala Bona. 

Intussen is de naam Calbona een begrip geworden, 80% van de opdrachten komen binnen via mond-tot-mond reclame.